Det kom ett mail :o) från Nikes matte!

Jo, god dag!

Nu undrar vi: hur lång ångertid har man på sig när man köper en bearded collie från er?

Vår beardis börjar liksom kvalificera sig för retur nu. Från att ha varit det lydigaste, mest medgörliga lilla liv man kan tänka sig har vovven tvärvänt och bestämt sig för:

1) att hon har lytt vad hon ska
2) att nu får det räcka
3) att hon ändå alltid vetat bäst,
4) att vi egentligen aldrig vetat bäst,
5) att man visst får ligga i gula linnesoffor,
6) att hon får för lite mat,
7) att alla hon möter omedeblart bör ge henne godis,
8) snabbt!,
9) att alla nya leksaker är hennes och
10) att alla bör rätta sig efter henne, så det så.

Vi kan bara sucka uppgivet och konstatera: det tur för henne att hon är söt.
Här talar vi Beastly´s Kick Back, norra halvklotets kaxigaste jycke.
Jo, möjligen har vi anat en och annan tendens, under åren. Men sedan Nike blev pensionär har hon tagit ut svängarna rejält - ska dom det, undrar vi uppgivet?
Är det verkligen normalt att beardisar som är bortlämnade för övernattning ska ockupera värdfamiljens säng och morra grymt när någon varsamt försöker maka henne åt sidan? Hör det till vanligheten att beardisar lägger tassarna på arbetskamraters korgar och stirrar oförstående på suktande bassets?
Eller är det helt enkelt så att vi har glömt hur det var att ha en senior i familjen!

Man kan säga så här: Nike styr vår familj med järntass (dold i ludd).
Briarden backar fortfarande hövligt. Alla andra hundar tar av sig mössan och trampar försiktigt medan Nike drottninglikt passerar.
Jo, hon får en Rimadyl om dagen, specialfoder med Omega, glucosamin på frukostportionen.
En artikel i Farmaceptisk Revy hade specialnummer om artros och redovisade undersökningar som visar att artroshundar ska ha 1) antiinflamatorisk och smärtstillande medicin, 2) specialfoder och 3) rejäla promenader dagligen för att inte förlora muskulatur och för att få genomblödning. Och det är ju så vi gör och har gjort. Så Nike är fortfarande slank och har snygga muskler i rumpan. Och hon är GLAD! Och busig! Och obstinat! Hon struntar högtidligen i att jag bannar och hotar; hon vet ju att det inte händer något läskigt i alla fall. Och dessutom är det så att ALLA, både människor och andra hundar, älskar Nike (vilket hon också vet).

Det är aldrig någon som frågar hur jag mår, alla frågar bara "och hur är det med Nike?".
Kan man skylla på allergi, eller känns det kanske lite sent påkommet?

Undrar Bitte

Vårt svar:
Grattis ni har en fullt normal beardisveteran :o) och värre kan det bli.........
Kram på er allihop och fortsätt glädja oss med ditt skrivande, var tvungen att dela med mig!

Det kom ett mail från Barons Husse och Matte!

 

Hej Ingela, Morgan och alla fyrbenta!

Tack för en trevlig hälsning till vår blogg. Det är roligt att ni tittar in i den och läser/ser om våra anspråkslösa upplevelser. Vi följer också regelbundet er hemsida, och gläds åt alla rapporter och att ni har fått ett så bra boende.

Vår käre Baron mår alldeles förträffligt, som ni nog har förstått av våra rapporter. Han lider inte av några märkbara ålderskrämpor, trots att han ändå är 10+. Lite stel i lederna är han, men vi hjälper honom med glukosamin och massage, och när vi tränar agility tar vi det mycket försiktigt. Låga hinder, och inget högt tempo. Men han får ändå kännhålla på, eftersom han tycker att det är så roligt.

Mest får det bli sådana aktiviteter som är lite lugnare och inte frestar på: spår, sök, upplet, lydnad - och långa sköna promenader.

Han och Falstaff kommer väldigt bra överens. Inga konflikter eller stridigheter alls. Falstaff kan vara lite hetsig och stressad, men Baron är - som ni vet - en oerhört klok och förnuftig hund, som aldrig låter sig provoceras, utan ställer allt till rätta. Vi har ibland någon "dagishund", och också dem hanterar han med mycket stor mognad och klokhet.

Ja, nog visste vi att det skulle vara roligt att vara husse och matte. Men att det skulle bli SÅÅÅÅ kul - det hade vi inte en aaaaning om. Och det är tack vare att vi fick en så fullständigt enastående hund som Baron!

Vi önskar er nu allt gott - med hjärtligaste hälsningar och kramar från tillg. vännerna

Mari, Bengt, BARON och FALSTAFF